De H-factor

Over humanistische levenskunst

themaboek De H-factorHet themaboek De H-factor biedt vakdocenten HVO een lessenserie, waarmee zij op eigen en verdiepende wijze in hun lessen aandacht kunnen besteden aan humanisme. Het biedt theoretische achtergrond over humanistische ideeën en praktische handvatten om met leerlingen de eigen levensbeschouwing te onderzoeken, vanuit het perspectief van de humanistische levenskunst.

De lessen zijn gemaakt voor leerlingen in groep 8, het laatste jaar van de basisschool en voor de leerlingen een belangrijk overgangsjaar naar een nieuwe fase in hun leven. We vinden het belangrijk om leerlingen in deze fase bewust te laten nadenken over hoe zij in het leven staan en hen te laten stilstaan bij wat zij zouden willen. Deze tijd in hun leven wordt gekenmerkt door keuzes maken. Naar welke middelbare school ga ik? Welk niveau kan en wil ik halen? Maar ook, met welke mensen ga ik om? Wat zoek ik in een vriend? Hoe reageer ik op pesten? De al of niet voorlopige antwoorden die zij zullen vinden, worden dan onderdeel van hun eigen levensbeschouwing op dat moment. Een min of meer bewust ‘eigen verhaal’ dat je helpt zin in je leven te ervaren.

Auteurs

Kim Dusch
Heleen Blaazer

Uitgave

Stichting HVO, Utrecht, 2013

Prijs

€ 15,- exclusief verzendkosten

Bestellen

Dit themaboek is te bestellen via het bestelformulier publicaties.

Bij deelname aan de cursus Grote denkers over brede vorming ontvangt u het themaboek De H-factor als onderdeel van het cursusmateriaal.

Deze pagina delen