Eveline Oostdijk

Als de mens begint met zekerheden, zal hij eindigen in twijfel. Maar als hij zich er tevreden mee stelt met twijfels te beginnen, dan zal hij eindigen in zekerheid. (Francis Bacon)

Eveline Oostdijk juli2013 uitsnedeBinnen de opleiding HVO en Levensbeschouwing willen we leraren opleiden die vragen stellen, nieuwsgierig zijn en onderzoekend zijn. Dit past niet alleen bij het humanistische karakter van ons onderwijs, maar het zorgt er ook voor de dat leraar zijn eigen praktijk goed weet in te richten en zonodig kan verbeteren. Bovendien geeft een onderzoekende houding de leraar meer inzicht en verdieping in zijn eigen pedagogisch handelen. Binnen de module Praktijkonderzoek probeer ik hieraan een bijdrage te leveren. Daarnaast doe ik zelf onderzoek naar de praktijk van het Humanistisch Vormingsonderwijs.

Expertise

  • Onderzoeksvaardigheden
  • Praktijkonderzoek in de school
  • Competentie 7: reflectie en ontwikkeling

Werkterrein

Lerarenopleiding Humanistisch vormingsonderwijs en Levensbeschouwing (HL) hbo-master, promotieonderzoek aan de Universiteit voor Humanistiek: Humanistisch Vormingsonderwijs op de openbare basisschool.

Publicaties

Blogs/interviews

Contact

e.oostdijk@hvo.nl
030 2856856

Deze pagina delen