Wiel Veugelers ontvangt voor werk over morele educatie Kuhmerker Career Award

Bijzonder hoogleraar Humanistisch Vormingsonderwijs Wiel Veugelers ontving op 6 november 2015 de Kuhmerker Career Award voor zijn werk over morele educatie. Het is een jaarlijkse oeuvreprijs, die wordt uitgereikt door de Amerikaanse Association for Moral Education (AME).

wiel veugelers 2Professor Veugelers ontving deze prijs voor zijn wetenschappelijke presentaties en zijn inzet voor internationale organisaties op het gebied van morele educatie. De jury wees met name op het verbinden van morele ontwikkeling met ‘humanistic ideas, democratic education and multicultural engagement and critical thinking’, het groot aantal publicaties met nieuwe ideeën en het verbinden van het Europese en het Noord-Amerikaanse denken over burgerschapsontwikkeling en educatie.

The Association for Moral Education(AME) bestaat sinds 1976 en is een interdisciplinair forum voor professionals, die geïnteresseerd zijn in onderzoek naar de morele dimensies van onderwijs en opvoeding.

Prof.dr. Wiel Veugelers is als bijzonder hoogleraar Humanistisch Vormingsonderwijs en onderzoeker/consultant verbonden aan Centrum Humanistische Vorming en als hoogleraar educatie aan de Universiteit voor Humanistiek . Hij heeft diverse onderzoeken gedaan naar de pedagogische taak van het onderwijs en in het bijzonder de rol van docenten daarin en de relatie tussen onderwijs en levensbeschouwing. Daarnaast heeft hij veel gepubliceerd over jeugdculturen, beroepsopleidingen, de visie van leerlingen op onderwijs, samenwerken tussen scholen in netwerken, en de samenhang tussen school en omgeving.

Gepost op: november 2015

 

 

Deze pagina delen