Minisymposium over vrijheid van onderwijs

perkamentrol_artikel_23-233x300VOS/ABB en de Universiteit voor Humanistiek (UvH) nodigen u van harte uit voor een mini-symposium over de vrijheid van onderwijs. Het mini-symposium gaat over de vraag of het maatschappelijk noodzakelijk is artikel 23 van de Grondwet te herzien. Wat zijn de gevolgen van een eventuele verruiming? Of moeten we naar een inperking van de vrijheid van onderwijs? Inleidingen worden verzorgd door Carel Verhoef (historicus), Vincent Stolk (universitair docent Universiteit voor Humanistiek), Guido Walraven (coördinator Kenniscentrum Gemengde Scholen) en Boris van der Ham (voorzitter Humanistisch Verbond). De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Wanneer en waar

De bijeenkomst is op dinsdag 1 maart van 15.30 uur tot 18.00 uur op de Universiteit voor Humanistiek, Kromme Nieuwegracht 29 in Utrecht. Vanaf 15.00 uur staat er koffie/thee voor u klaar. U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden door een e-mail te sturen aan welkom@vosabb.nl onder vermelding van ‘Mini-symposium artikel 23’. Vermeld in uw mail duidelijk uw naam, eventueel de organisatie waarvoor u werkt en het telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken. Deelname is gratis.

Graag tot dan,
Met vriendelijke groet,
Marleen Lammers                                                                                 Wiel Veugelers
Beleidsmedewerker/onderwijsadviseur                                            Hoogleraar educatie
VOS/ABB                                                                                                 Universiteit voor Humanistiek

 

 

Bijlage: Programma minisymposium 1 maart

Deze pagina delen