Masterclass ‘Met weerstand in dialoog’

Op zaterdag 11 juni 2016 organiseert Centrum Humanistische Vorming de masterclass: “met weerstand in dialoog” in Utrecht van 9:30 tot 19:00 uur.

In gesprekken is weerstand heel gewoon; niet iedereen wil alles bij zichzelf aan een nader onderzoek onderwerpen. Rechtvaardigingen zijn er alom: gebrek aan vertrouwen, twijfels over vertrouwelijkheid, emoties die nog hoog opspelen, belangen die op het spel staan, druk om daadkrachtig op te treden, gewoonte om in ferme taal te spreken. Daartegenover staat de retorica: de kunst van de verleiding. Hoe verleid je deelnemers om ondanks de weerstand toch te bewegen en met elkaar in dialoog te gaan?

Voor wie?

Professionals die hun vaardigheid en vertrouwen willen verdiepen in het leiden van gesprekken waarin weerstand of tegenwerking domineren. Ruime ervaring met het leiden van gesprekken is welkom.
Minimum aantal deelnemers 8, maximum aantal deelnemers 20.

Door wie?

Pieter MostertDe masterclass wordt gegeven door Pieter Mostert. Hij studeerde filosofie en leerde het filosofisch vakmanschap aan de hand van het werk van Friedrich Nietzsche. Hij beoefent het filosoferen met zeer uiteenlopende groepen. In 1981 bracht hij het filosoferen met kinderen naar Nederland. Sinds februari 2013 woont hij in Zuid-Afrika. Voor nadere informatie over zijn werkzaamheden aldaar, zie zijn LinkedIn-profiel en zijn website.

Inhoud

We beginnen met een paar oefeningen uit de school van mediation: hoe breng je twee partijen die met elkaar in conflict zijn weer met elkaar in gesprek? Via welke stappen verloopt het pad van weerstand en verzet naar dialoog? Daarna is er tijd voor andere situaties waarin weerstand het ontstaan en floreren van een dialoog in de weg lijkt te staan. We sluiten de dag af met een gezamenlijke dialoog over de vraag “Wanneer is weerstand een deugd?”.

mediation

 

 

De masterclass is een oefenschool in wijzen van spreken: speels en streng, aangenaam en serieus, activerend en reflectief, samenwerkend en tegenwerkend tegelijk.

Kosten

€ 150,- / voor studenten € 75,-
(inclusief warme lunch, broodjes om 17.00 uur en borrel om 19.00 uur)

Locatie

Emmy van Lokhorststraat 16, 3544 HM Utrecht.

Aanmelden

U kunt zich inschrijven voor de Masterclass ‘Met weerstand in dialoog’ via onderstaand inschrijfformulier tot uiterlijk 4 juni.

Inschrijfformulier

Deze pagina delen