Landelijke bildungsconferentie 2015

bildungsconferentie 2015Op donderdag 1 oktober 2015 vindt de landelijke bildungsconferentie voor lerarenopleiders plaats in Leusden.

De conferentie heeft de volgende doelen:
– de betekenis van bildung voor de lerarenopleiding bespreken;
– kennis krijgen van wat er reeds gebeurt aan bildung in de verschillende lerarenopleidingen en op scholen in het werkveld;
– vaststellen wat de verdere stappen van samenwerking kunnen zijn op het terrein van bildung.

Voor 175 vertegenwoordigers die betrokken zijn bij de lerarenopleidingen, is er gelegenheid om op deze conferentie over deze punten geïnformeerd te raken en in debat te gaan: management, lerarenopleiders, studenten en beroepenveld.

In het ochtendprogramma zal Marli Huijer, Denker des Vaderlands, haar keynote verzorgen over bildung en discipline en zijn er workshops rond good practices van bildung. Het middagprogramma begint met keynote speaker Joep Dohmen, lector aan Centrum Humanistische Vorming, over moderne bildung. Daarna volgt een uitleg van het agoramodel door Erno Eskens en volgen er gesprekken over de relatie van het bildungsonderwijs met leven en wereld. De conferentie wordt afgesloten met een forumgesprek met de sprekers onder leiding van Dick de Wolff.

Deze conferentie is een initiatief van verschillende lerarenopleidingen van hbo’s en universiteiten en van enkele bildungsorganisaties. Bij de organisatie zijn betrokken: Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Hogeschool Arnhem Nijmegen, de Academie Pedagogiek & Onderwijs van Saxion, Hogeschool Windesheim, Hogeschool InHolland, Universitaire Lerarenopleiding Tilburg, Fontys Lerarenopleiding Tilburg, Centrum Humanistische Vorming, het Centre of Expertise Persoonlijk Meesterschap (CEPM) en de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW).

Landelijke bildungsconferentie voor lerarenopleiders

Datum: 1 oktober 2015
Tijd: 09:00-17:00 uur
Locatie: Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW)
Toegang: gratis. Voor lunch en koffie/thee wordt gezorgd. U ontvangt ook het boek Waar, goed en schoon onderwijs (ISVW uitgevers, 2015) van Ruud Klarus en Fedor de Beer (red.) t.w.v. € 24,95.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over het programma, de workshops en wijze van inschrijven kunt u vinden op de website van de ISVW

Ook kunt u deelnemen aan het webinar Bildung in het onderwijs, waarom? van Joep Dohmen.

Meer lezen

Bildung: de eindeloze reis van het individu richting zichzelf

Deze pagina delen