HVO-leerlingen werkten mee aan kunstwerk ‘De zon als kijkdoos’ voor gemeentehuis Lochem

HVO-leerlingen onthullen kunstwerkZaterdagochtend 9 februari 2013 vond de onthulling plaats van het kunstwerk De zon als kijkdoos in het nieuwe gemeentehuis van Lochem. Na de officiële opening van het gemeentehuis vorige week hield de gemeente zaterdag j.l. open huis voor de inwoners. Voorafgaand aan het open huis was er een speciaal programma voor genodigden, onder meer voor de mensen die hadden meegewerkt aan het kunstwerk. Dat waren er heel veel, waaronder een aantal HVO-leerlingen en HVO-docente Gerrie Meijer. “Tijdens de HVO-lessen hebben we met heel veel enthousiasme en plezier meegewerkt aan dit project. Voor de kinderen heeft het veel betekend om mee te mogen helpen aan dit project. Zo heeft bijvoorbeeld een meisje in haar gevoel, door het verbinden van de knopen, haar gescheiden ouders (weer) met elkaar kunnen verbinden. En ook mij heeft het weer op extra lesideeën gebracht.”

Tijdens dit speciale programma werd het kunstwerk onthuld en waren er toespraken van Ingrid Schreuder, de initiatiefneemster en bedenkster van het kunstwerk, en de burgemeester. Na de onthulling mocht de burgemeester het laatste knoopje verbinden. “Hoewel wij er zelfs onder hadden gelegen en ons in allerlei bochten moesten wringen om ook de onderste knopen netjes te kunnen verbinden, had hij, als burgemeester, uiteraard het voorrecht om dit op comforthoogte te doen.” Ingrid kreeg als dank voor haar initiatief en het vele werk de erepenning van de gemeente Lochem uitgereikt. “Ere wie ere toekomt!”, aldus Gerrie.

Verbondenheid door aandacht en vertrouwen

“In haar toespraak merkte Ingrid op dat verbinden zo eenvoudig is, als je maar naar elkaar kijkt en luistert.” Met andere woorden: verbondenheid, één van de kernwaarden van HVO, ontstaat door aandacht en is geworteld in vertrouwen! Met dit kunstwerk heeft ze een droom van haar, iets wezenlijks bijdragen aan de maatschappij, kunnen verwezenlijken. Gerrie: “Ze merkte daarbij op dat wij dat allemaal kunnen. Dat hoeft niet iets groots te zijn, ook het kleinste project is waardevol. Een mooie afsluiting!”

DSC09831[2] DSC_5933

 

 

 

Meer zien, horen en lezen op www.kinderknooppunt.nl

Gepost op: 14 februari 2013 (bron: Gerrie Meijer, HVO-docente)

Deze pagina delen