‘Filosoferen achter de Dom’ – studiedag 1 november 2014

Een studiedag voor iedereen die kinderfilosofie een warm hart toedraagt!

filosoferen achter de domOp zaterdag 1 november 2014 organiseert Centrum Kinderfilosofie Nederland (CKN) ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan de studiedag ‘Filosoferen achter de Dom’ in samenwerking met Centrum voor Humanistische Vorming. Het thema is ‘filosoferen op school verbinden met ‘wat al gebeurt’.

Naast feestelijke zaken als het uitreiken van de Berrie Heesen prijs is het ook een dag om zelf te filosoferen en om van elkaar te leren. De rode draad door het programma is de vraag op welke manieren je voor de leerlingen het filosoferen kunt verbinden met ‘wat al gebeurt’. Wat als we het filosoferen laten ‘meelopen’ met de vakinhouden en de projecten in plaats van dat het een op zichzelf staande activiteit is; wat is dan de bijdrage van het filosoferen? Waaraan herken je het? Is ‘meelopen’ wel wat je wilt in het filosoferen? We gaan kijken naar mooie voorbeelden van ‘vormen van meelopen’.

Het programma van de studiedag bestaat uit grote en kleine denkoefeningen, diverse sprekers, een ronde met workshops en feestelijkheden, onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Pieter Mostert.

Algemene informatie

  • Datum:            zaterdag 1 november 2014
  • Tijd:                 10:00 – 18:00 uur
  • Locatie:           Universiteit voor Humanistiek, achter de Domtoren te Utrecht (routebeschrijving)
  • Kosten:           € 85,- per deelnemer (inclusief lunch, koffie/thee, borrel)
  • Aanmelden:    aanmeldingsformulier Filosoferen achter de Dom

Meer lezen/activiteiten

Deze pagina delen