#4 Het blauwe schrift

#4 het blauwe schrift“Het blauwe schrift nr. 10. Er was eens een roodharige man die geen ogen en geen oren had. Hij had ook geen haren, zodat men hem maar bij wijze van spreken roodharig noemde. Spreken kon hij niet, want hij had geen mond. Een neus had hij ook niet. Hij had zelfs geen armen en benen. En een buik had hij niet, een ruggegraat had hij niet, hij had helemaal geen ingewanden. Niets had hij! Zodat het onduidelijk is over wie het gaat. Laten we het liever niet meer over hem hebben.” (6 januari 1937, Daniil Charms)

• Waar wil jij het liever niet meer over hebben? Schrijf het in vier regels en stop het in een blauw schrift. Vraag het jezelf een maand later nog eens en schrijf het weer op. Elke maand van het jaar. Is het altijd hetzelfde onderwerp, waar je het niet meer over wilt hebben? Of verandert het?

• Waar wil je het graag over hebben? Vergeet het er deze week niet over te hebben! En vraag een ander of er iets is waar hij/zij het ’t liefst over zou willen hebben. Heb het er samen over.

 

< vorige     volgende >

Deze pagina delen