Blog Leren voor het Leven

blog-Leren-voorhet-Leven2

Op dit blog vertellen sporendragers van bildung en brede vorming hun verhalen.

Een selfie van je binnenste maken: reflecteren

Eva Grosveld | 9 september 2016 Vol idealisme begon ik aan een stage op mbo Utrecht vanuit de gedachte dat als ik wilde werken aan bewustwording en ideeën over zingeving en humanisering over wilde ...

Leren voor het leven? Ga door met wat je nu leuk vindt!

Freek Zwanenberg | 30 mei 2016 Later doen waar je goed in bent én wat je leuk vindt én daar je geld mee verdienen? Veel mensen zullen je vertellen dat dit niet kan, of dat dit in ieder geval heel ...

Een volwassene leert niets meer bij

Marleen Witteveen | 24 mei 2016 Vroeger ging ik graag logeren bij mijn tante Else. Zij kon niet alleen fantastisch viool spelen, maar ook vertelde ze prachtige verhalen over haar vriend Marc. Marc ...

Aardbeien

Joep Dohmen | 9 mei 2016 Dit voorjaar voerde ik regelmatig gesprekken over brede vorming. Tijdens een studiedag over Bildung was een van de onderwerpen: waar leer je nu het meest van? De ...

Wachten is niet niks!

Marleen Witteveen | 18 april 2016 Wachten op de bus, in de file, voor de kassa. Een mens wacht gemiddeld 15.000 uur in zijn leven. Maar wachten is niet niks! Volgens ‘mijn’ filosofen gebeurt er van ...

Bildung, Zin in Kunst, en het belang van handen wassen als je griep hebt

Ibeline Polak | 23 maart 2016 Vrijdagmorgen 6.00 uur: als ik opsta om nog even naar mijn lessen HVO  te kijken, voel ik dat ik griep krijg. Voor de tweede keer deze maand. Ik zie op tegen de ...