Verdiepingswebinar Hoe begeleid ik kinderen tot een goede onderzoeksvraag?

#21stcenturyskills #ICT-tools #Filosoferenmetkinderen

PO groep (91 of 132)Op donderdag 9 april 2015 wordt het verdiepingswebinar Hoe begeleid ik kinderen tot een goede onderzoeksvraag? georganiseerd van 15:30 tot 16:30 uur.

Voor wie?

Het webinar* is gericht op docenten, schoolleiders en mensen die nieuwsgierig zijn naar de verbinding tussen 21st century skills, ICT-tools en filosoferen met kinderen.

Door wie?

Alexandra Bronsveld en Elleke Verwaijen

Elleke Verwaijen is trainer/consultant bij APS, een not-for-profit onderwijsinstituut op het gebied van leren, onderwijsvormgeving, schoolontwikkeling en leiderschap. Zij adviseert en traint besturen en leerkrachten in het primair onderwijs.

Alexandra Bronsveld is trainer/adviseur bij Centrum Humanistische Vorming, met als specialisme filosoferen met kinderen. Daarnaast is ze coördinator van Centrum Kinderfilosofie Nederland (www.kinderfilosofie.nl), het platform in Nederland voor filosofisch onderwijs.

Inhoud

Het is ingewikkeld om in de praktijk een gesprek te voeren en kinderen te begeleiden bij het formuleren van een goede onderzoeksvraag. Terwijl dit de meest krachtige manier van leren onderzoeken is en past bij het ontwikkelen van 21st century skills. Filosoferen met kinderen én activerende digitale didactiek bieden tools om in gesprek te gaan en te oefenen in het stellen van goede onderzoeksvragen.

Elleke Vewaijen zal ingaan op het model van 21st century skills, zoals APS dat heeft vormgegeven. De houding van de leerkracht en het inzetten van activerende digitale didactiek staan hierin centraal. Alexandra Bronsveld koppelt aan dit verhaal tools uit het filosoferen met kinderen, die het kritisch en creatief denken stimuleren.

Kosten

Deelname is gratis.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaand inschrijfformulier. Je ontvangt enkele dagen voor het webinar een remindermail en op de dag zelf een mail met een link die toegang geeft tot het webinar. Als je niet in de gelegenheid bent om aan het webinar deel te nemen maar je hebt wel interesse, dan kun je dit in het inschrijfformulier aangeven en krijg je later een link met de opname van het webinar toegestuurd.

Inschrijfformulier verdiepingswebinar 9 april 2015

*) lees de toelichting Wat is een webinar?

Deze pagina delen