Ouderinformatieavond ‘De kunst van gesprekken voeren’

#28 weekendprogrammaHoe train je kritisch en creatief denken? Welke gesprekstools kun je inzetten? Hoe draagt deze methode bij aan het voeren van gesprekken over lastige onderwerpen? En hoe kom ik als ouder verder dan: “Hoe was het op school?” Antwoord: “Goed.”

Deze vragen staan centraal tijdens de algemene ouderinformatieavond  maandag 21 maart op het Gerrit van de Veen college in Amsterdam. Ouders zijn welkom vanaf 19.30 uur. De avond duurt tot 21.45 uur.

Het Gerrit van de Veen college nodigt ouders uit om in een interactieve lezing kennis te maken met de methodiek van het filosoferen met kinderen en jongeren. Onderzoeken  waarom het filosoferen belangrijk is in de 21ste eeuw en met elkaar oefenen in de kunst van het gesprek voeren, zodat je ook thuis aan de slag kunt.

Door wie?

Alexandra BronsveldAlexandra Bronsveld (1981) is trainer in het filosoferen met kinderen, coördinator van het centrum kinderfilosofie en lerarenopleider docent HVO en Levensbeschouwing. Zij begeleidt de avond en staat stil bij zomaar wat vragen waar mensen van 4 tot 90+ graag over nadenken.

  • Kun je verliefd zijn en niet weten op wie?
  • Moet je altijd je mening zeggen?
  • Mag je iemand buiten sluiten?

Alexandra over filosoferen met jongeren: “Filosoferen met kinderen en jongeren is niet alleen leuk, het stimuleert ook nog eens het kritisch en creatief denken. Een goed en fijn (leer)gesprek voeren met je puber of klas is een hele kunst en de rol van de gespreksleider is daarbij bijzonder. We zijn gewend om ‘de expert’ te zijn maar bij het filosoferen zijn de rollen omgedraaid en bepalen de deelnemers de agenda”.
We gaan u laten zien en beleven hoe simpele denkgereedschappen een gesprekje al meer diepgang kunnen geven en de gesprekspartner flink laten knagen op een vraag.

Deze pagina delen