Masterclass Retorica

Op vrijdag 11 december en zaterdag 12 december 2015 organiseert Centrum Humanistische Vorming de masterclass Retorica in Utrecht van 11:30 tot 20:30 uur (11 dec) en van 9:30 tot 16:00 uur (12 dec).

Doe jij als gespreksleider het werk terwijl je eigenlijk wilt dat je deelnemers aan het werk gaan? Redelijk tevreden over je presentatie maar toch niet echt? Moe van het zoveelste debat? Had je liefst wat meer diepgang in het gesprek gezien? Loop je spaak op leerlingen die er ongezouten meningen op na houden? Of heb je zelf een vraag die in dit rijtje past? Stel ons die vraag en schrijf je in voor de Masterclass Retorica waarin de kunst van het spreken centraal staat.

Voor wie?

Professionals die hun vaardigheid en plezier in het leiden van leergesprekken willen opfrissen en daarbij de retorica niet langer willen schuwen. Ruime ervaring met het leiden van gesprekken is welkom.

Door wie?

Pieter MostertDe masterclass wordt gegeven door Pieter Mostert (op foto). Hij studeerde filosofie en leerde het filosofisch vakmanschap aan de hand van het werk van Friedrich Nietzsche. Hij beoefent het filosoferen met zeer uiteenlopende groepen. In 1981 bracht hij het filosoferen met kinderen naar Nederland. Hij is expert op het gebied van opleiden, leren en begeleiden van het leergesprek. Sinds februari 2013 woont hij in Zuid-Afrika. Voor nadere informatie over zijn werkzaamheden aldaar, zie zijn LinkedIn-profiel en zijn website.

Inhoud

de wijze mannenDe masterclass is een oefenschool in wijzen van spreken; speels en streng, aangenaam en serieus, activerend en reflectief tegelijk.
Leidraad bij het oefenen vormen de ‘wetten van de retorica’. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
– Laat het voorbeeld het werk doen.
– Verbind je betoog met je toehoorders.
– Hanteer de drieslag.
De retorica zegt: de gespreksleider leidt het gesprek zó dat de woorden de mensen vangen.

Lees de achtergrondinformatie bij dit programma en een verhaal over de illustratie: Hoe woorden mensen vangen

Kosten

€ 240,- (inclusief 3 maaltijden) / voor studenten € 175,-

Locatie

Emmy van Lokhorsstraat 16, 3544 HM Utrecht

Aanmelden

U kunt zich inschrijven voor de Masterclass Retorica via onderstaand inschrijfformulier tot uiterlijk 1 december.

Inschrijfformulier

Deze pagina delen