Landelijke Bildungsconferentie voor lerarenopleiders 2017

Op zaterdag 1 april 2017 vindt de landelijke bildungsconferentie voor lerarenopleiders 2017 plaats op de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden.

Hoe doe je eigenlijk aan bildung? Hoe onderwijs je het? Deze vragen staan centraal tijdens de 3e landelijke bildungsconferentie. Deze conferentie heeft een praktische inslag; je maakt kennis met bildungsmethoden en leert ermee werken. De titel van de conferentie is daarom: …En doen! Bildungsmethoden voor leraren.

Naast een muzisch intro van Bart van Rosmalen en een korte lezing van Dick de Wolff, leert u in kleine groepen te werken met het beschikbare bildungsgereedschap uit de vier belangrijkste trainingspraktijken: religie, sport, kunst en filosofie.

De conferentie wordt georganiseerd door de Landelijke Regiegroep Bildung (LRB) en heeft als doel:

  • een begin maken met je ontwerpplan voor je eigen bildungsonderwijs;
  • in staat zijn om te komen tot een gezamenlijke taal waarin we over bildung praten;
  • het bewerkstelligen van een sociaal, organisatorisch en pedagogisch-didactisch klimaat waarin bildung tot leven kan komen;
  • het ontwikkelen van strategieën om blijvend in gesprek te blijven over bildung als schoolteam en –organisatie met leerlingen, leraren en hun omgeving.

Voor 160 vertegenwoordigers die betrokken zijn bij de lerarenopleidingen, is er gelegenheid om op deze conferentie over deze punten geïnformeerd te raken en in gesprek te gaan: management, lerarenopleiders, studenten en beroepenveld.

Wat: …En doen! Bildungsmethoden voor leraren. Landelijke bildungsconferentie voor lerarenopleiders 2017
Wanneer: zaterdag 1 april 2017 van 9:30 tot 17:00 uur
Waar: Internationale School voor Wijsbegeerte, Dodeweg 8, 3832 RD Leusden

Meer informatie

Voor uitgebreide informatie over het programma, de workshops en aanmelding kunt u terecht bij de website van ISVW.

Deze pagina delen