Identiteitmiddag obs De Plataan

Op 12 oktober verzorgen wij op obs De Plataan in Rotterdam een identiteitmiddag. We praten drie uur over hoe we de waarden ervaren binnen de school. Wanneer werden ze met voeten getreden? Welk gedrag had wel aan onze waarden voldaan? werkend met persoonlijke ervaringen van teamleden onderzoeken we met twee verschillende reflectiemethodieken hoe waarden  zichtbaar en voelbaar worden in de praktijk.

Identiteit BOOR

identiteitmiddag-nieuwsbriefBegin 2016 ging het project ‘Identiteit BOOR’ van start voor de scholen van stichting BOOR, met een inspirerende Lezing van Joep Dohmen over bildung. In het voorjaar bezochten 50 docenten en onderwijskundig begeleiders binnen BOOR onze trainingsmiddag. Dit schooljaar organiseren deze getrainde docenten, onder begeleiding van een medewerker van het Centrum, een identiteitsdag op hun eigen school. op de identiteitsdag gaan we met het hele team aan de slag en in gesprek. Het doel is de kernwaarden te vertalen naar een waardenvolle gedragscultuur.

In de maand oktober werken we verder met de teams van obs Tuinstad, de Toermalijn en ’t Landje. Basisschool de Korf, De Kameleon en de scholen van SBO3 beten in september het spits af. Nog eens 10 andere scholen van stichting BOOR lieten weten in het schooljaar 2016-2017 zich te gaan verdiepen in de identieit van hun openbare school en met de methodieken aan de slag te willen.

Een waardenvol schooljaar in het vooruitzicht voor openbaar onderwijs Rotterdam!

Enthousiast?

Ben jij geïnteresseerd om de waarden van jouw school te onderzoeken en om te zetten naar concreet gedrag? Informeer dan naar ons aanbod Spirit in de school: als school waarden uitdragen. Tijdens een viertal trainingsdagen begeleiden we jouw school om de waarden waar de school voor staat te onderzoeken en concreet vorm te geven in gedrag. Deze training is aan te passen aan de situatie van jouw school.

Praktische informatie

Deze pagina delen