Dag voor de Rechten van het Kind

Op 20 november 1989 hebben de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van het Kind aangenomen. Daarom vieren we op 20 november elk jaar de internationale Dag voor de Rechten van het Kind.

In het Kinderrechtenverdrag zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd. Een verdrag aannemen is echter wat anders dan de afspraken die erin staan ook echt nakomen. Elk jaar op 20 november vraagt Unicef daarom nog eens extra aandacht voor de rechten van kinderen.

Ook wij willen leerkrachten oproepen extra aandacht hieraan te geven op deze dagOnderzoekskaarten Lot. Om in de klas met de kinderen in gesprek te raken over kinderrechten heeft Lot’s Foundation onderzoekskaarten ontwikkeld. Het centrum heeft een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van het concept dat  Isabelle de Ridder vervolgens verder heeft uitgewerkt, en door de filosofische vragen in de kaartenset Denk-door-vragen te maken.

Een set van 42 kaarten bevat 10 kinderrechten. Elk recht kent 4 soorten kaarten:

De kaarten sluiten aan op de kerndoelen ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’. Tot dit domein horen zaken als omgaan met andere mensen, problemen oplossen en levensbeschouwing en cultuur.

De kaarten kosten € 14,95 (exclusief btw en verzendkosten á € 6,95 ongeacht het aantal setjes). U kunt de kaarten bestellen via het bestelformulier kaarten ‘Onderzoek met Lot’ van Lot’s Foundation.

Meer informatie

www.lotroos.nl

 

Deze pagina delen